Izlaidums 2019

„Puse no uzvaras ir
Vēlēties uzvarēt.”
(Guntars Račs)

Maija pēdējā sestdiena, kad daudzi devās vēlēt Eiroparlamentu, Kārļa Kažociņa Madlienas Mūzikas un mākslas skolā iezīmējās ar izlaiduma pasākumu deviņiem jauniešiem. Mākslas nodaļu absolvēja Ieva Rābe, Evelīna Irbīte, Anastasija Jakovļeva, Undīne Dzene, Andris Grāps un Didzis Ostrovskis, savukārt mūzikas nodaļu – Keita Lamberte, Krišs Bičevskis un Ilgonis Vēzis.

Kā atzina gan mākslas nodaļas vadītāja Inta Putniņa-Cīrule, gan mūzikas nodaļas vadītāja Sarmīte Paegle – šī gada absolventiem mācību procesā ir bijis jāizcīna cīņa pašiem ar sevi un savu raksturu, bet tieši tālab, ka bijusi vēlme uzvarēt, viņi ir ieguvuši dokumentālu apliecinājumu savai neatlaidībai un ieguldītajam darbam. Un savukārt šis fakts kļuva par iemeslu ģimenes, radu, draugu un tuvāko sanākšanai. Direktore Vita Ervalde izteica pateicību audzēkņu vecākiem par atbalstu un atsaucību, savukārt Madlienas pagasta pārvaldes vadītājs Ojārs Atslēdziņš atzīmēja direktores ieguldījumu prasmīgā skolas vadīšanā.

Pārsteigumu sagādāja absolventu vecāku uzaicinātais mākslinieks – Arnis Graps, Andra onkulis, izlaidumu noslēdzot ar dzīvespriecīgu priekšnesumu, uz saksofona atskaņojot Aleksandra Ribaka „Fairytale”. Enerģiskā līdzplaudēšana atraktīvajam priekšnesumam ļāva klātesošajiem oficiāli svinīgo noskaņojumu nomainīt pret dzīvespriecīgo līksmi. Smaržās tvanoši ziedu klēpji, skaistas kleitas un izgludināti krekli, priecīgi ļaudis devās uz mājām, lai svinētu dzīvi!

Santa Siliņa